top of page
  • Facebook
  • Instagram

Knækbrød

  • Writer: Christina Mose
    Christina Mose
  • Jan 14, 2021
  • 2 min read

Updated: Feb 11, 2021



Knækbrød er et godt alternativ til et mellemmåltid, tapas, del af morgenmåltid eller en hurtig snack.


Knækbrødet smager bare godt, og indeholder mange rigtig mange gode ting for kroppen, ikke mindst pga fuldkornene. Teksturen i brødet gør også, at der er bid og knas når det tygger, det giver gode stimulanser til hjernen, så vi mindsker trangen til mere usunde varianter af snack.


Ingredienser:

  • 50 g havregryn

  • 50 g hørfrø

  • 50 g solsikkekerner

  • 50 g græskarkerner

  • 25 g sesamfrø

  • 25 g chiafrø

  • 1 dl surdej ell. 1 tsk. bagepulver

  • 1 dl olie (smagsneutral evt. raps)

  • 200 g mel

  • 1 dl vand (brug af surdej) 2 dl (brug af bagepulver)

  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde:


  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

  • Alle ingredienser blandes i en skål.

  • Massen æltes med dejskraber eller hænder til den er sammenhængende og har glat overflade der ikke hænger i skålens sider

  • Der kan evt. justeres med lidt vand eller mel alt efter konsistensen

  • Dejen deles i to lige store stykker.

  • Kom lidt mel på to stykker bagepapir, og rul de to dele tyndt ud på hvert sit.

  • Pensel nu med lidt vand på begge flader og drys med sesamfrø, gerne sorte.

  • Skær den udrullede dej i ønskede stykker for de færdige knækbrød.

  • Læg begge “brød” på hver sin bageplade, og kom dem i den forvarmede ovnen samtidig.

  • Knækbrødene skal bages i 20-25 min eller til de er gyldne.

  • Når brødene er færdige i ovnen, lægges de på rist til afkøling, gerne med bagepapir.

  • Når knækbrødene er afkølet, kan de brækkes til stykkerne og kommes i opbevaringsglas ell. lign. - hvor de kan holde sig i op til 2 uger hvis låget er tæt.

Kerner, fuldkorn og fibre er rigtig godt, det giver vores mave og tarme noget at arbejde med. Derudover opnår vi også en stor mæthedsfornemmelse med fuldkorn.


Comments


Mit nyhedsbrev

Gå ikke glip af gode tips og opskrifter

Tak for tilmelding

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Christina T. Mose

bottom of page