top of page
  • Facebook
  • Instagram

Vejstrup kagen - kokos/kakao

  • Writer: Christina Mose
    Christina Mose
  • Mar 15, 2021
  • 2 min read


Dette er kagen som har været vidt omkring, lavet til mange begivenheder, i en bradepande. Det er min svigermors opskrift, jeg har taget udgangspunkt i - og der kan fortælles mange gode historier, hvor denne lækre og populære kage har været med.


Kagen er dejlig nem at lave, og kræver ikke så mange ingredienser. Altid et hit...


Navnet har den fået fordi, det altid var den kage der blev sendt med til efterskolen, når min mand eller hans brødre skulle have kage med, igennem flere årgange :)

Ingredienser:

  • 2 æg

  • 300 g sukker

  • 1 ½ dl mælk

  • 225 g hvedemel

  • 3 tsk. bagepulver

  • 150 g smør/plantesmør

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 1 spsk. kakaopulver


Fyld:

  • 100 g flormelis

  • 100 g sirup (ell. 100 flormelis mere)

  • 4 spsk. smør/plantesmør

  • 4 spsk. stærk kaffe

  • 1 spsk. kakaopulver

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 75 g kokosmel

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen, og sæt den på 225 grader alm. ovn.

  • Slå æggene ud i en skål og pisk det sammen med sukker til det bliver en hvid masse.

  • smelt smørret i en gryde og kom mælken i så det afkøles.

  • Sigt de tørre ingredienser i skålen og pisk det forsigtigt sammen, mens smør og mælken hældes i massen lidt ad gangen.

  • Når dejen er glat og ensartet, kommes den i en form/lille bradepande 20 x 30 cm med bagepapir.

  • Når ovnen er nået varmegraden, sættes kagen i ovnen, i midt.

  • Lav fyldet - kom alle ingredienser i en gryde, varm den let op, til du kan samle massen, tag det af varmen, hæld det i en skål til afkøling.

  • Bagetid er ca 22 - 25 min.- hold øje og test evt. med tandstik ell. lign. (stikkes ned i kagen, sidder der ikke noget på er den, når den trækkes op, er den færdig)

  • Lad kagen hvile i 10 - 15 min. inden fyldet kommes ovenpå kagen.

  • Lad fyldet hærde 30 min. eller mere, inden kagen serveres.


Portion til lille bradepande.

Kagen kan sagtens holde sig nogle dag i lukket beholder, hvis den får lov. Tænker godt den kan fryses, har dog endnu ikke selv prøvet - den bliver nemlig blevet spist !







Comments


Mit nyhedsbrev

Gå ikke glip af gode tips og opskrifter

Tak for tilmelding

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Christina T. Mose

bottom of page