Grøntsags lasagne med spinat
- Christina Mose

- Mar 23, 2021
- 2 min read
Updated: Mar 24, 2021

Denne lasagne er lækker og cremet, som en lasagne skal være. Det er vigtigt med den rigtige konsistens - blød men ikke flydende, fast men ikke tør….den er vildt god !!
Lasagnen kan med fordel lave og lægge sammen noget tid før den skal i ovnen, men den kan også sagtens laves og så stilles direkte i ovnen - så nemt at få passet ind i din tidsplan for aftensmaden.
Ingredienser:
2 spsk. olivenolie
1 squash
1 aubergine
2 løg
270 g frossen spinat
2 dåser hakkede tomater
2 gulerødder
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. oregano, basilikum ell. lign.
1 tsk. chiliflager (kan undlades)
2 fed hvidløg
salt og peber
lasagneplader - til 3 lag
Bechamel sauce
Bechamel sauce:
2 spsk. plantesmør
1 dl hvedemel
ca. ½ l mælk (eller til den har passende konsistens)
2 tsk. muscatnød
2 spsk. revet parmesanost
salt og peber
(ildfast fad 25 X 26 cm)
Fremgangsmåde:
Tomat/grøntsagssauce:
start med at lave tomat/grøntsaucen
skær løg, hvidløg, auberginen og squash i mindre tern
riv gulerødderne groft - tø spinat op og pres vandet ud af stykkerne
kom olien i en varm gryde og tilføj løg og hvidløg - steg i 2 min
kom aubergine, squash og gulerødderne i gryden
tilsæt gurkemeje, oregano, chiliflager og steg under omrøring i 5 - 7 min
blend evt. de hakkede tomater, og kom dem i gryden
lad saucen simre i 10 min. og smag til med salt og peber
Bechamelsauce:
smelt smørret i en gryde, tilføj mel og rør godt rundt, så det danner en smørbolle
tilføj nu mælken lidt ad gangen og rør rundt så der ikke opstår klumper i saucen
når saucen har den rette konsistens, kommes muskatnød og osten i
er saucen for tyk, tilføj da lidt mere mælk
smag til med salt og peber
Lasagne:
tag et ildfast fad ell. lign. og start med et lag tomatsauce, så bechamelsauce og derefter spinat - til sidst lasagneplader - dette gentages så du får 3 lag.
afslut på toppen af det sidste lag lasagneplader med tomatsauce, bechamelsauce og spinat.
tænd ovnen på 200 grader alm. ovn - når den er varm sæt da lasagnen ind på en rist midt i ovnen og bag den i 30 - 35 min. - hold øje med lasagnen undervejs.
Når lasagnen tages ud, er det fint at lade den stå og trække i 5 min. inden den spises.
Lasagnen kan sagtens gemmes i en lukket beholder i køleskabet, hvis der er noget i overskud - så er der frokost eller aftensmad til dagen efter. Når resten skal spises, varmes den bedst i ovnen ved 180 grader, læg evt. et stykke staniol over, så overfladen ikke bliver tør og mørk.
God måde at få mere grønt på ;)












Comments