top of page
  • Facebook
  • Instagram

Grøntsags lasagne med spinat

  • Writer: Christina Mose
    Christina Mose
  • Mar 23, 2021
  • 2 min read

Updated: Mar 24, 2021


ree

Denne lasagne er lækker og cremet, som en lasagne skal være. Det er vigtigt med den rigtige konsistens - blød men ikke flydende, fast men ikke tør….den er vildt god !!


Lasagnen kan med fordel lave og lægge sammen noget tid før den skal i ovnen, men den kan også sagtens laves og så stilles direkte i ovnen - så nemt at få passet ind i din tidsplan for aftensmaden.

Ingredienser:

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 squash

  • 1 aubergine

  • 2 løg

  • 270 g frossen spinat

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 gulerødder

  • 2 tsk. gurkemeje

  • 2 tsk. oregano, basilikum ell. lign.

  • 1 tsk. chiliflager (kan undlades)

  • 2 fed hvidløg

  • salt og peber

  • lasagneplader - til 3 lag

  • Bechamel sauce


Bechamel sauce:

  • 2 spsk. plantesmør

  • 1 dl hvedemel

  • ca. ½ l mælk (eller til den har passende konsistens)

  • 2 tsk. muscatnød

  • 2 spsk. revet parmesanost

  • salt og peber


(ildfast fad 25 X 26 cm)

Fremgangsmåde:


Tomat/grøntsagssauce:


  • start med at lave tomat/grøntsaucen

  • skær løg, hvidløg, auberginen og squash i mindre tern

  • riv gulerødderne groft - tø spinat op og pres vandet ud af stykkerne

  • kom olien i en varm gryde og tilføj løg og hvidløg - steg i 2 min

  • kom aubergine, squash og gulerødderne i gryden

  • tilsæt gurkemeje, oregano, chiliflager og steg under omrøring i 5 - 7 min

  • blend evt. de hakkede tomater, og kom dem i gryden

  • lad saucen simre i 10 min. og smag til med salt og peber


Bechamelsauce:

  • smelt smørret i en gryde, tilføj mel og rør godt rundt, så det danner en smørbolle

  • tilføj nu mælken lidt ad gangen og rør rundt så der ikke opstår klumper i saucen

  • når saucen har den rette konsistens, kommes muskatnød og osten i

  • er saucen for tyk, tilføj da lidt mere mælk

  • smag til med salt og peber


Lasagne:

  • tag et ildfast fad ell. lign. og start med et lag tomatsauce, så bechamelsauce og derefter spinat - til sidst lasagneplader - dette gentages så du får 3 lag.

  • afslut på toppen af det sidste lag lasagneplader med tomatsauce, bechamelsauce og spinat.

  • tænd ovnen på 200 grader alm. ovn - når den er varm sæt da lasagnen ind på en rist midt i ovnen og bag den i 30 - 35 min. - hold øje med lasagnen undervejs.

  • Når lasagnen tages ud, er det fint at lade den stå og trække i 5 min. inden den spises.

Lasagnen kan sagtens gemmes i en lukket beholder i køleskabet, hvis der er noget i overskud - så er der frokost eller aftensmad til dagen efter. Når resten skal spises, varmes den bedst i ovnen ved 180 grader, læg evt. et stykke staniol over, så overfladen ikke bliver tør og mørk.


God måde at få mere grønt på ;)


Comments


Mit nyhedsbrev

Gå ikke glip af gode tips og opskrifter

Tak for tilmelding

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Christina T. Mose

bottom of page